Wat zijn de gezondheidsproblemen waar Teckels gevoelig voor zijn en hoe voorkom je ze?

Teckels zijn kleine hondenrassen die gevoelig zijn voor een aantal gezondheidsproblemen. Hieronder geven we een overzicht van de gezondheidsproblemen waar Teckels gevoelig voor zijn en hoe je ze kunt voorkomen.

Darmproblemen

Teckels zijn gevoelig voor darmproblemen, zoals diarree en obstipatie. Dit kan worden voorkomen door een gezonde en gevarieerde voeding te geven en door voldoende vocht op te nemen.

Problemen met de ogen

Teckels zijn gevoelig voor oogproblemen, zoals entropion en distichiasis. Dit kunnen oogproblemen zijn waarbij de ooglidrand naar binnen of naar buiten krult, waardoor de ogen irritatie en pijn ervaren. Oogproblemen kunnen worden voorkomen door regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controle.

Orthopedische problemen

Ook zijn Teckels gevoelig voor orthopedische problemen, zoals elleboogdysplasie en heupdysplasie. Dit zijn problemen met de botten en gewrichten die pijn en stijfheid kunnen veroorzaken. Orthopedische problemen kunnen worden voorkomen door een gezonde voeding te geven en door de hond voldoende te laten bewegen.

Huidproblemen

Huidproblemen komen regelmatig voor bij Teckels, denk hierbij bijvoorbeeld aan huidallergie├źn en huidinfecties. Dit kan worden voorkomen door de hond regelmatig te wassen en te borstelen en door de huid van de hond te controleren op tekenen van problemen.

Tandproblemen

Daarnaast kunnen er tandproblemen ontstaan bij Teckels. Zo komen bijvoorbeeld tandplak en tandvleesontstekingen regelmatig voor. Dit voorkom je door de tanden van de hond regelmatig te poetsen en door naar de dierenarts te gaan voor professionele mondzorg.

Het is belangrijk om de gezondheid van de Teckel te monitoren en om eventuele gezondheidsproblemen op te sporen en te behandelen. Kies ook een goede Teckel fokker die onderzoek doet naar de achtergrond en gezondheid van de dieren. Zo kun je ervoor zorgen dat de Teckel zo gezond mogelijk blijft en kan genieten van een goede kwaliteit van leven.