Voordelen en nadelen teckel

In dit artikel alles over de voordelen en nadelen van de Teckel. Teckels zijn een hondenras dat misschien wel de meest interessante persoonlijkheid en fysieke kenmerken heeft die vandaag de dag op de planeet te vinden zijn. Door hun vorm en grootte worden ze ook wel “wiener honden” genoemd, omdat ze eruitzien als een worstje in een hotdog broodje als ze lopen. Dit uiterlijk is te danken aan hun grote lengte en hun lage profiel. Een teckel heeft een ongelooflijke neus die bijna overal voedsel kan vinden. Hun intelligentie is ook hoog, wat betekent dat ze alles zullen pakken wat op hun niveau voorhanden is. Je zult het voedsel altijd buiten bereik moeten houden om de gezondheid van jouw teckel te beschermen. Er zijn voordelen en nadelen van het hebben van een teckel.

Teckels denken buiten hun rasgrootte.

Het eerste voordeel is dat teckels buiten hun grootte denken, zelfs de miniatuur soort. Teckels hebben een kenmerkende blaf die je waarschuwt voor elke mogelijke ongunstige situatie die zich in of rond jouw huis bevindt. Hun moed en loyaliteit maken ze tot een formidabele waakhond, vooral omdat je ze kunt horen als ze iemand van de andere kant van jouw terrein confronteren. Ze blaffen ook graag naar bijna alles wat in de buurt komt vanwege hun hoge prooidrift, dus u kunt waarschuwingen verwachten voor eekhoorns, katten, postbodes, of willekeurige bladeren die tegen jouw deur smakken en een geluid maken. Dit voordeel van de teckel kan ook als een nadeel werken in sommige gevallen.

voordelen en nadelen teckel

Deze honden zijn perfect voor het stadsleven.

Het tweede voordeel van de teckel is hoe klein ze zijn. Omdat de teckel kort is en ruim onder de gewichtslimiet van de meeste huisdiervriendelijke appartementencomplexen blijft, is de teckel een ideale hond voor de meeste woonsituaties. Dus of je nu in de stad woont, in een buitenwijk, of in een meer landelijke omgeving, een Daschsund kan de perfecte pup voor je zijn als je van kleinere honden houdt. Ze zijn een uitzonderlijke co-pet. Wat ook een van de voordelen van de teckel is. Er is een intens verlangen binnen dit ras om gezelschap te hebben. Ze houden ervan om elke dag wat knuffeltijd te hebben terwijl ze ook wat tijd hebben om met anderen te spelen. Daarom hebben ze de neiging om uit te blinken in huiselijke omgevingen waar iemand de hele tijd thuis is. Als je ze alleen laat zonder enig gezelschap, dan kan dit ras sociale angsten ontwikkelen die kunnen leiden tot ongewenst gedrag, zoals kauwen en krabben. Dit is een van de grotere nadelen van de teckel.

Het is heel gemakkelijk om teckels te verzorgen.

Het derde voordeel van de teckel is de verzorging. Als je er niet van houdt om veel tijd te besteden aan het verzorgen van je hond, dan zul je het geweldig vinden om een teckel in de buurt te hebben. Deze kleine honden hebben geen intense lichaamsbeweging nodig. Hun korte haar blijft meestal vrij schoon, zelfs als ze buiten iets leuks en stinkends hebben gevonden om in rond te rollen. Het is niet nodig om hun vacht te kammen vanwege zijn grootte, tenzij je kiest voor de langharige of ruwharige variëteiten. Dan moet u ze ongeveer om de dag borstelen om ze te helpen er goed uit te blijven zien. Hun onderhoudsarme voordelen gaan verder dan de vachtverzorging. Ze hebben niet veel beweging nodig buiten de dagelijkse wandeling, hoewel het geven van een open veld om in te rennen hun dag zeker goed zal maken. 

voordelen teckel

Gevoelig voor rugproblemen

Het eerste nadeel van de teckel is de rug. Omdat teckels een lange ruggengraat hebben, lopen ze meer risico op beschadiging van de tussenwervelschijven en andere rugproblemen. Overgewicht kan rugproblemen in de hand werken, dus hoewel deze pups niet veel beweging nodig hebben, is het belangrijk om ze op een gezond gewicht te houden. Dit kan ook worden gedaan door ervoor te zorgen dat jouw hond een gezond dieet volgt en niet te veel traktaties eet. Een andere oorzaak van rugproblemen bij Dachsunds is springen – zelfs het herhaaldelijk op de bank, in bed of in de auto stappen kan in de loop der jaren al tot problemen leiden bij deze pups. Om dit te helpen voorkomen, schaf een aantal hondenhellingen of -trappen aan en plaats ze rond uw huis, zodat jouw hond zo min mogelijk hoeft te springen. Hoewel de teckel kan deelnemen aan sporten zoals behendigheid, is het van cruciaal belang om het springen op gepaste hoogtes te houden.

Kan een “één persoon hond” zijn

Het tweede nadeel van de teckel is dat de hond soms te loyaal is. Hoewel het geweldig is om een band te hebben met je hond, kan de teckel een ras zijn dat het een beetje te ver neemt. Dit zijn pups die een hechte band hebben met hun eigenaar of de voorkeur geven aan de ene persoon boven de andere in het gezin. Dus, als je alleenstaand bent en veel reist en je weet dat je je pup regelmatig moet achterlaten bij een oppas of in een pension, is dit misschien niet het beste ras voor jou om te kiezen.

nadelen teckel

Hebben een grote blaf

Het derde nadeel van de teckel is het waakhond in de teckel. In tegenstelling tot andere kleine rassen, heeft de teckel een zeer grote, diepe blaf die over het algemeen wordt geassocieerd met pups die veel groter zijn in omvang, dus het is belangrijk om het blaffen vroeg onder controle te krijgen. Dus als je in een appartement woont of dicht op elkaar, is het heel belangrijk om een teckel pup het stille commando te leren zodra u er een in huis neemt. Als jouw hond blaft telkens als een persoon (of een ding) in zijn gezichtsveld komt, loop je het risico de buren van streek te maken, de baby wakker te maken, of in het algemeen gewoon geïrriteerd te raken door het non-stop blaffen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de teckel voordelen en nadelen en hoe het leven met de teckel is en of de teckel goed bij jouw leven past, klik dan hier om naar het handboek over de puppy te gaan. 

Pomeriaan boek
Puppy handboek downloaden