Teckel deken

Teckels houden ervan om zich in dekens, mouwen, dekbedovertrekken te nestelen – alles waar ze maar in kunnen kruipen om in te snoezelen. Maar waarom houden ze er zo van om in dingen te kruipen? Wij zijn hier om je te vertellen over deze grappige teckel-eigenschap. Waarom kruipen teckels onder een deken? Teckels graven omdat het in hun aard ligt. Ze vinden het prettig om in kleine, donkere ruimtes te graven omdat ze gefokt zijn om dassen uit hun holen te jagen. Ze vinden het ook fijn om zich warm, knus en beschermd te voelen als ze slapen.

Waarom vinden teckels het heerlijk om te graven?

Als je je teckeltje niet kunt vinden, ligt hij waarschijnlijk in die trui die je op de bank hebt laten liggen, of ligt hij ergens heerlijk weg te dommelen onder een lekker dekentje. Dat is precies wat teckels doen. En als hij de kans zou krijgen, zou hij ’s nachts onder jouw dekbed slapen, zich aan jouw voeten opkrullen of bij jouw kussens gaan liggen snurken. Teckels hebben een natuurlijk instinct om te graven. Ze zijn gefokt om dassenburchten af te graven en de das weg te jagen, dus voelen ze zich helemaal thuis in tunnels in kleine, donkere ruimtes. Ze maken ook graag een hol in een teckel deken om in te slapen, zodat ze zich veilig en beschermd voelen.

Bekijk de bestverkochte teckel dekens op Bol.com.

teckel deken

Hoe komt een teckel onder een deken?

Teckels zijn kampioen in het graven en onder teckel dekens te komen. Eerst graaft jouw teckel, dan trekt hij de deken over zijn kop, graaft zich in tot hij helemaal bedekt is, cirkelt rond tot hij de perfecte plek gevonden heeft en krult zich dan op om te gaan slapen. Als je teckel zich ingraaft in dekens, maakt hij in feite een geïmproviseerd knus holletje om zich in op te krullen en te dutten. Dat is gewoon wat teckels doen. Soms vind je ze al diep in slaap onder hun dekens, en soms krijg je het hele ritueel te zien. Sommige teckels willen dat je hun deken voor ze opdoet! Dit kan iets worden wat hij doet vlak voor het slapen gaan. Het is heel lief en laat ze zien als de clowns die ze zijn. Je hoeft niet per se een speciale teckel deken te kopen maar het is wel fijn als je een deken koopt waarvan jouw teckel weet dat hij die kan gebruiken. Bekijk hier het hele assortiment teckel dekens.