Teckel mand

Lees in dit artikel meer over het must have item voor je teckel, de mand. Teckels, bijgenaamd de worstenhond, is een gemakkelijk herkenbare schattige hond. Met zijn lange lichaam, korte gestalte, en flaporen is dit ras actiever dan je je kunt voorstellen. Ze hebben minimaal een uur beweging per dag nodig. Dit kan worden opgesplitst in twee sessies. Ze mogen echter niet worden getraind door trappen te beklimmen, te springen of te huppelen.  Deze oefeningen kunnen heup-, ruggengraat- en rugletsels veroorzaken. Teckels kunnen beter worden getraind door te wandelen. Evenzo kunnen teckels rugblessures oplopen door in een slechte honden mand te klimmen. Een hoge hondenmand kopen zal hun spieren, botten en gewrichten na verloop van tijd doen slijten. Daarom moet je bij het kopen van een mand voor teckels rekening houden met de volgende punten.

Teckel mand kenmerk: Ondersteuning van gewicht

Gezondheidsproblemen van de teckel kunnen verholpen door een goede mand te gebruiken. Teckels hebben een lange ruggengraat en korte ledematen; ze zijn dus vatbaar voor artritis en problemen met de ruggengraat. Als jouw huisdier overgewicht heeft en in een slecht honden mand slaapt, zal dit zijn levensduur verkorten. Een slechte Teckel hondenmand verhoogt de drukpunten op de gewrichten, wat het risico op tussenwervelschijfaandoeningen verhoogt. De beste hondenbedden voor teckels bieden een goede ondersteuning van de wervelkolom en verminderen letsel aan het skelet.

teckel mand

Teckel mand kenmerk: Bespaart ruimte op jouw bed

Zonder een teckel mand van goede kwaliteit zou jouw hond kunnen besluiten om de beschikbare ruimte naast jou in te nemen. Voor sommigen is dat geen probleem, maar voor anderen met een gevoelige huidallergie moet jouw kamer vrij zijn van vacht en huidschilfers. Jouw hond op het bed hebben wordt dus een slecht idee. Jouw teckel van banken en bedden laten springen kan schadelijk zijn. Teckels zijn klein van stuk, energiek, en springen vaak graag. Teckels springen meerdere keren per dag op en van meubels in huis. Dit is een uitnodiging voor blessures aan spieren, botten en gewrichten. Hierdoor is het beter om een goede teckel mand te kopen, bijvoorbeeld hier op Bol.com. 

Teckel mand kenmerk: Duurzaamheid

Teckels hebben rust nodig in hun teckel mand. Ze zijn energiek en dol op plezier en kunnen het bed gebruiken als een speeltuin. Daarom moet je overwegen een bed te kopen dat tegen een stootje kan en dat gemakkelijk schoon te maken is. De teckel is klein van formaat en zal zijn bed niet noodzakelijk beschadigen zoals grotere rassen. Koop in plaats daarvan een teckel mand dat gemaakt is van ademende materialen en dat gemakkelijk schoon te maken is.

Teckel mand kenmerk: Wasbaar

Jouw teckel mand moet schoon zijn; zo niet, dan zou je jouw hond blootstellen aan huidziekten zoals Malassezia dermatitis. Om dit te voorkomen, kan je overwegen een gemakkelijk te wassen bed te kopen, bij voorkeur een die in de wasmachine gewassen kan worden en aan de lucht kan worden gedroogd. Als jouw teckel lang haar heeft, moet je op zoek gaan naar een hondenmand dat stofzuigen vergemakkelijkt. Sommige teckel manden hebben afneembare hoezen die ook in de machine gewassen kunnen worden.

mand teckel

Teckel mand kenmerk: Antislipbodem

Teckels kunnen rugklachten oplopen door hun energieke aard. Je zou een teckel mand moeten overwegen dat geschikt is voor hun gedrag en genetica. Het is daarom aan te raden om voor een hondenmand met antislipbodem te gaan. Als jouw hond erg actief is op een tegelvloer of hardhout, zal hij zijn pootje comfortabel kunnen laten rusten op een veilig bed. Een mand met antislipbodem zorgt er ook voor dat jouw hond gemakkelijker in en uit zijn bed kan glijden. Deze teckel mand beschermt hem tegen verwondingen door het glijden over de vloer en rugklachten die een speelse teckel kan oplopen. Bekijk hier de bestverkochte Teckel manden op Bol.com