Teckel tuig

Vraag je je af of je een halsband of tuigje moet kopen voor jouw volwassen of teckel pup? Het is het beste om zowel een halsband als een tuigje aan te schaffen voor jouw nieuwe puppy. Als je een actieve teckel hebt die trekt aan de lijn, gebruik dan een tuigje. Je hebt verschillende tuigjes zoals de y-tuig en een anti-trek tuigje. Als jouw teckel goed loopt en niet trekt, kan je voor beide kiezen. Wees je alleen bewust van de belasting op de kwetsbare rug van jouw teckel.

Welke soorten tuigjes zijn er voor een teckel?

De verschillende soorten tuigen die je voor jouw teckel kunt kopen zijn bijvoorbeeld een y-tuig, anti-trek tuigje

Tuigje met bevestiging aan de voorkant.
Wanneer de riem aan de voorkant is bevestigd, neemt de borst de meeste druk op zich. Een tuigje met rugbevestiging. Wanneer de riem aan de rug wordt vastgemaakt, wordt de druk verdeeld over de borst en de rug. Deze optie voor het tuigje is naar verluidt veiliger voor teckels.

Tuigje met voor- en achterbevestiging.
Je kunt een riem met een dubbel uiteinde en een teckel tuigje met een voor en achter bevestiging krijgen, wat verondersteld word je meer controle te geven.

teckel tuig

Teckel Halsband vs tuigje

Er zijn voor- en nadelen aan zowel halsbanden en tuigen voor teckels, met name rond nek veiligheid, rug veiligheid, comfort, controle en veiligheid. Echter, sommige mensen zijn het hier zelfs niet over eens. Onthoud dat verschillende oplossingen werken voor verschillende Teckels, dus er is geen one-size-fits-all hier. Halsbanden beperken de bewegingsvrijheid van jouw teckel niet, zodat hij zich natuurlijker kan bewegen. Halsbanden geven jouw hond een groter gevoel van vrijheid, waar deze onafhankelijke honden dol op zijn! Sommige mensen denken dat Halsbanden het beste zijn voor puppy’s in ontwikkeling, omdat ze hun bewegingsvrijheid niet beperken terwijl ze groeien. Teckel tuigjes zijn veel moeilijker los te wurmen dan halsbanden, dus er is minder risico dat jouw teckel ontsnapt en wegloopt naar een potentieel gevaarlijke situatie.

Is een halsband of een tuigje beter voor een teckel?

Een halsband kan gebruikt worden voor korte wandelingen als jouw teckel netjes aan jouw zijde loopt en niet trekt. Een tuigje is beter voor lange wandelingen en ook voor actieve teckels die trekken aan de lijn. Een goed passend tuigje verdeelt de druk van de leiband gelijkmatiger en helpt de kwetsbare rug van de teckel te beschermen. Er zijn voor- en nadelen aan zowel halsbanden als tuigen voor teckels, dus er is geen definitief antwoord op de vraag wat beter is. Het hangt er echt vanaf waar jouw teckel op reageert en waar hij zich het prettigst in voelt. Sommige teckel eigenaren zweren bij een tuigje, terwijl anderen weer andere opties gebruiken. Bekijk hier de bestverkochte tuigjes voor Teckels op Bol.com.