Teckel halsband

Teckels hebben een halsband nodig. Hoewel de lichaamsvorm en grootte van de teckel een komisch ongelukje van de natuur lijkt, heeft hij een doel. Teckels werden gefokt voor de jacht. In de eerste plaats om dassen en klein wild uit holen te jagen. Zijn lange, dunne lichaam en korte poten zorgen ervoor dat de hond gemakkelijk door ondergrondse tunnels kan en een goede hefboomwerking heeft om dieren uit hun schuilplaatsen te trekken. Maar het beroemde hotdog-figuur van jouw Teckel is ook zijn kwetsbare punt, waardoor hij vatbaar is voor letsel aan de ruggengraat, pijnlijke rugkwalen, gescheurde tussenwervelschijven en zelfs verlamming. Daarom raden dierenartsen aan om te voorkomen dat jouw teckel te vaak op meubels springt of de trap af rent. Zo probeer je elke activiteit te beperken die zijn lange wervelkolom belast of extra belast. Een halsband is daarom niet altijd de beste keuze voor jouw teckel. Wat dan wel?

Waarom een tuigje een slimme keuze kan zijn

Veel teckel pup eigenaren zijn van mening dat een tuigje veiliger en comfortabeler is dan een halsband bij het uitlaten van een teckel. Een halsband trekt aan de nek van de teckel en kan leiden tot nek- of rugletsel. Vooral als je jouw hond tijdens het uitlaten hard moet optillen om auto’s, gevaren op straat, of andere honden te ontwijken. Halsbanden kunnen ook afglijden tijdens een wandeling met de teckel. Wanneer een harnas echter goed is aangebracht, zit het stevig om het bovenlichaam van jouw hond. De druk die je op de riem uitoefent wordt gelijkmatig verdeeld wanneer je hem op trottoirs of in parken leidt. Speciale tuigjes en halsbanden voor volwassen teckels of pups zijn in veel dierenwinkels of online zoals op Bol.com te kopen.

halsband teckel

Materiaal halsband teckel

Welk materiaal raden wij aan voor de teckel halsband of het tuigje? Overweeg een gewatteerd tuigje in plaats van het naakte nylon type dat aan de vacht kan trekken en de huid van jouw hond kan schuren. Let ook op de pasvorm: Als je jouw wijsvinger onder het tuigje kunt schuiven, zit het waarschijnlijk los genoeg om comfortabel te zijn, maar zit het ook strak genoeg zodat het niet af kan vallen. Met zijn gespierde lichaam en sterke poten is jouw Teckel geen zwakkeling. Maar door een paar voorzorgsmaatregelen te nemen om letsel aan de ruggengraat te voorkomen, kan jouw hond een gelukkiger leven leiden. Als je een goede vervanger voor de teckel halsband in huis hebt gehaald, wat doe je dan met dit item?

Moet ik de halsband van mijn teckel weggooien?

Hoewel je met jouw teckel aan een tuigje wilt lopen, wil je waarschijnlijk toch minstens één halsband bij de hand houden. Het is belangrijk dat jouw hond een halsband met ID draagt als hij zijn tuigje niet om heeft. Als jouw hond verdwaalt zonder halsband om, kan hij gemakkelijk voor een zwerver worden aangezien. Als alternatief houden sommige mensen de halsband met ID de hele tijd om in plaats van de ID van hun hond heen en weer te wisselen tussen de halsband en het tuigje. Ze doen het tuigje gewoon om wanneer dat nodig is. Hoe dan ook, zorg ervoor dat de ID-labels van jouw teckel altijd up-to-date zijn met jouw huidige telefoonnummer en adres. De keuze om met je teckel aan een halsband of tuigje te lopen is een persoonlijke voorkeur. 

teckel halsband

Halsband training teckel

Het trainen van jouw teckel puppy met een halsband kost tijd en geduld, zowel van jouw als van jouw puppy. Dus doe jouw best om schelden te vermijden. Het is niet eerlijk om puppy’s te corrigeren voor iets wat ze niet begrijpen. Het belangrijkste is om nooit aan de lijn te trekken. Als het toch een keer krap wordt, lok jouw puppy dan met een snoepje of een speeltje naast je terwijl je loopt. Of als jouw puppy voor je loopt, draai je gewoon om zodat jouw puppy achter je loopt en doe een paar stappen de andere kant op. Het enige wat je doet is jouw teckel puppy laten wennen aan het naast je lopen met de riem en halsband om. Bekijk hier de bestverkochte halsbanden voor teckels op Bol.com.