Teckel schaar

In dit artikel alles over het vinden van de beste schaar voor jouw teckel. Thuis het haar van jouw hond knippen kan al moeilijk genoeg zijn, en zonder de juiste teckel scharen kopen is het nog moeilijker. Of je nu tussen twee uitstapjes naar de trimsalon door even het haar van jouw teckel bijwerkt of dat je de taak van het thuis trimmen van jouw hond op je hebt genomen. Je hebt de juiste trim schaar nodig om de teckel klus effectief en veilig te klaren. Hoewel het misschien lijkt alsof alle teckel scharen hetzelfde zijn, zijn er eigenlijk veel verschillende soorten die je kunt kopen.

Gebogen teckel schaar

Gebogen teckel trims charen bestaan ook in verschillende lengtes, variërend van een paar centimeter tot en met over tien centimeter. Hoewel een goede trimmer zeker elke vorm kan knippen met een rechte schaar, zelfs een gebogen lijn of een cirkel. De meesten vinden het gemakkelijker om een gebogen schaar te gebruiken. De top van het hoofd, de staart van een poedel, of de hoeking van een bichon kunnen veel gemakkelijker worden geknipt met een gebogen schaar van 8 tot 12 centimeter. Hoe ronder of hoe meer hoeking er nodig is, hoe meer de teckel schaar gebogen moet zijn. Daarom bestaan er tegenwoordig teckel scharen met extra gebogen bladen.

teckel schaar

Blender hondenverzorgingsschaar

Blenders hebben één gekartelde kant en één kant is glad zoals een gewone teckel schaar. Met een blender kan je jouw korte (waar bijvoorbeeld geschoren) en lange haren laten uitdunnen zonder dat er markeringen te zien zijn. Je kunt bijvoorbeeld bij een Shih-Tsu het haar met een kam optillen en het haar aan de platte kant knippen. Blenders worden gebruikt voor het stylen en modelleren. Het is het beste om altijd met of tegen de haargroeirichting in te knippen om geen markeringen te hebben. Knip een paar keer en kam het losse haar uit de vacht. Herhaal dit tot het gewenste resultaat is bereikt met de teckel schaar.

Hoeveel trimscharen heb ik nodig?

Hoeveel teckel scharen je nodig heeft hangt af van de situatie. Als je jouw schaar voor de teckel een week kunt missen als hij bot is, kan je werken met een trimschaar of één set. Maar stel je voor dat je halverwege bent met het knippen van de vacht van de hond en je laat je schaar vallen: de schaar zal niet meer goed werken en de hond zal rondlopen met een half geknipte vacht. Voor professioneel gebruik heb je van elk type teckel schaar een dubbele nodig voor het geval er een geslepen moet worden.