Teckel snacks

Teckels hebben snacks nodig om bijvoorbeeld dingen aan te leren. Het zijn aanhankelijke en vriendelijke honden, maar ze hebben bewezen erg koppig te zijn. Ook al zijn ze klein van gestalte, ze eten graag alles wat ze zien. Van groenten tot hun favoriete teckelsnoepjes, een teckel zit er altijd vrolijk op te kauwen. Als je voor een teckel zorgt, moet je eindeloos geduld hebben en ervoor zorgen dat hij de voeding krijgt die hij nodig heeft zonder overgewicht te krijgen. Zwaarlijvigheid is een veelvoorkomend probleem bij teckels, dus de meeste bontouders willen caloriearme en voedzame snacks voor hun teckels en dit is maar goed ook. 

Wat heeft jouw teckel echt nodig naast snacks?

Jouw teckel heeft naast snacks een hoogwaardige voeding nodig met voldoende eiwitten, matig vet en een beperkt gehalte aan koolhydraten. Daarnaast moet hij voorzien in zijn behoefte aan micronutriënten (vitaminen en mineralen. Deze richtlijnen bevelen een minimum van 22% eiwit aan voor puppy’s en zogende teven en een minimum van 18% voor volwassen honden. De minimale vetbehoefte voor pups is 8% voor pups en 5% voor volwassen honden. Dit is voor alle rassen gelijk. De voeding van jouw teckel kan doormiddel van kwalitatieve teckel snacks aangevuld worden maar de basis moet goed zijn.

teckel snack

Uit elkaar vallen

Het is erg teleurstellend om in je zak te reiken en er een handvol stof of microscopisch kleine kruimels teckel snacks uit te halen. Het voelt vies aan, het blijft onder je vingernagels plakken, en de traktaties zijn in wezen onbruikbaar. Sommige van de kleine traktaties, vooral de semi-vochtige, zijn gevoelig voor verkruimelen. Je kunt testen hoe groot de kans is dat de teckel snacks het uithouden door ze eerst even tussen je vingers uit te knijpen.

Caloriearm en klein

Teckels zijn kleine honden en het is heel belangrijk om te voorkomen dat ze te zwaar worden door snacks. Overgewicht kan druk uitoefenen op hun toch al kwetsbare ruggengraat. Tijdens de training geeft je jouw hond veel traktaties, dus die moeten caloriearm zijn. Dit sluit aan bij het bovenstaande, in die zin dat een kleinere traktatie over het algemeen minder calorieën bevat. Er zijn ook verschillende andere redenen om te kiezen voor kleine traktaties voor jouw teckel. Hoe kleiner het volume van de snacks, hoe meer je jouw teckel kunt geven zonder hun kleine buikje vol te stoppen en indigestie te veroorzaken

snack teckel

Onweerstaanbaar

Een belangrijk punt bij het kiezen van snacks voor jouw teckel is dat smaak tot op zekere hoogte belangrijker is dan kwaliteit. Met andere woorden, als je wilt dat je hond geobsedeerd naar je luistert en commando’s opvolgt, moet je een trainingssnoepje kiezen dat hij niet kan weerstaan. Ik ben meestal een voedselkwaliteitsnob als het gaat om wat ik mijn honden te eten geef, maar ik heb mijn normen een beetje moeten verlagen als ik aan het trainen ben. Natuurlijk wil je niet iets kiezen dat schadelijk voor ze is, maar denk aan donuts vs broccoli in je eigen dieet. Een paar donuts af en toe zijn ok voor de meeste mensen. Broccoli is beter, maar de meeste mensen zijn niet zo enthousiast over het eten van een bord broccoli als teckel snack.

Teckel snacks kopen

Als je je zorgen maakt over het vinden van teckel snacks dat voldoet aan de hoge energie- en eiwitbehoeften van jouw teckel, begin dan met hondenvoer voor kleine rassen. Deze recepten zijn samengesteld op basis van de unieke voedingsbehoeften van kleine rassen. Hoewel snacks voor teckels een goede plek is om te beginnen, moet je ook op het etiket kijken voor belangrijke aanwijzingen over de kwaliteit van het product. Controleer de minimumhoeveelheden eiwitten en vetten in de gegarandeerde analyse en bekijk de ingrediëntenlijst. Bekijk hier de beste teckel snacks op Bol.com.