Teckel kussen

Lees over alles kussens voor Teckels, bijgenaamd de worstenhond. Dit is een gemakkelijk herkenbare schattige hond. Met zijn lange lichaam, korte gestalte en slappe oren is dit ras actiever dan je je kunt voorstellen. Ze hebben elke dag tot een uur beweging nodig, op te splitsen in twee sessies. Ze mogen echter niet worden getraind door trappen te beklimmen, te springen of te springen.  Deze oefeningen kunnen heup-, rug- en rugblessures veroorzaken. Teckels worden beter getraind door te wandelen. Ook kunnen teckels rugklachten oplopen door op een slecht teckel kussen te klimmen. Een hoge teckel kussen bijvoorbeeld, zal na verloop van tijd hun spieren, botten en gewrichten verslijten. 

Teckel kussen = Ondersteuning van het gewicht

Teckels hebben een lange ruggengraat en korte ledematen; ze zijn dus gevoelig voor artritis en problemen met de wervelkolom. Als jouw Teckel overgewicht heeft en op een slecht kussen slaapt, zal dat zijn levensduur verkorten. Een slecht kussen verhoogt de drukpunten op de gewrichten, wat het risico op tussenwervelschijfaandoeningen verhoogt. De beste hondenbedden voor teckels bieden een goede ondersteuning van de wervelkolom en verminderen letsels aan het skelet. Een orthopedisch teckel kussen maakt gebruik van een matras met extra schuim en vulling. Het verschilt nogal van andere bedtypes omdat het pijnlijke gewrichten helpt verlichten en geen pijnlijke drukpunten belast. Als je een oudere teckel hebt, is een orthopedisch teckel kussen de beste keuze.

teckel kussen

Verwondingen voorkomen met een teckel kussen

Om verwondingen te voorkomen is een teckel kussen perfect. Jouw teckel van banken en bedden laten springen kan schadelijk zijn. Teckels zijn klein van stuk, energiek en springen vaak graag. Teckels springen meerdere keren per dag op en van meubels in huis. Dit is een uitnodiging voor blessures aan spieren, botten en gewrichten. Zonder een kussen van goede kwaliteit voor jouw teckel, kan hij besluiten om de beschikbare ruimte naast jou in te nemen. Voor sommigen is dat geen probleem; voor anderen met een gevoelige huidallergie moet jouw kamer vrij zijn van vacht en huidschilfers. Jouw hond op het bed hebben is dus een slecht idee en het is beter om een apart teckel kussen te kopen waar de teckel op kan slapen.

Slipvrije bodem

Teckels zijn gevoelig voor rugklachten vanwege hun energieke aard. Je moet een teckel kussen overwegen dat geschikt is voor hun gedrag en genetica. Daarom is het aan te raden een teckel kussen te nemen met een antislip bodem. Als jouw hond erg actief is op een tegelvloer of hardhout, zal hij het prettig vinden om zijn poot te laten rusten op een stevig bed. Met een bed met antislipbodem kan jouw hond ook gemakkelijker in en uit het bed glijden. Dit beschermt hem tegen verwondingen door het uitglijden over de vloer en rugletsels die een speelse teckel kan oplopen. Bekijk hier de bestverkochte teckel kussens op Bol.com.