Teckel boek

Een teckel hand boek is een handig hulpmiddel. Misschien wil je jouw persoonlijke collectie teckels uitbreiden of misschien wil je een cadeau kopen voor iemand die meer van zijn teckel houdt dan van het leven zelf. Wat je reden ook is om op zoek te gaan naar teckel boeken. Dit teckel boek is een uitgebreide gids voor het opvoeden van jouw teckel. Niet alleen biedt het waardevolle informatie over zaken als voeding, gezondheid, gehoorzaamheidstraining en eerste hulp, maar het behandelt ook onderwerpen als het versterken van de band tussen jou en jouw hond en het aanpassen aan nieuwe veranderingen in jouw gezamenlijke leven. Het teckel hand boek zal snel jouw leidraad worden voor alle aspecten van hondenbezit. Aangezien het de hele levensloop bestrijkt, zal je er vanaf de adoptie van een puppy tot aan de verzorging van een oudere hond gebruik van kunnen maken.

H1 en H3 Teckel boek; karakter

Hoofdstuk 1 en hoofdstuk 3 van het Teckel hand boek gaan over het karakter. De teckel is een trouwe metgezel en goed met kinderen, maar vanwege zijn lange rug zijn teckels gevoelig voor schijfproblemen. Daarom is deze hond geen goede keuze voor iedereen met veel trappen in huis. Ondanks hun grootte staan teckels bekend om hun moedige aard en zullen ze het opnemen tegen dieren die veel groter zijn dan zijzelf. Sommige kunnen agressief zijn tegen vreemden en andere honden. Als gezinshonden zijn teckels trouwe metgezellen en goede waakhonden. Ze zijn goed met kinderen als ze goed worden behandeld. Ze kunnen enigszins moeilijk te trainen zijn. Sommige teckelliefhebbers zeggen dat er persoonlijkheidsverschillen zijn tussen de verschillende rassen van het ras. Zo is de langharige teckel naar verluidt rustiger dan de gladharige variant, en is de draadjas teckel meer uitgaand en clownesk. Teckels werden gefokt als jagers, dus het is geen verrassing dat velen van hen graag graven. Sommige zijn ook blaffers, en in een onderzoek stonden teckels hoog genoteerd voor vernielzucht. Lees je dus goed in, in het karakter in het teckel boek.

Handleiding Puppy opvoeden downloaden   

H4 en H5; Teckel boek – adopteren en bezitten teckel

Hoofdstuk 4 en hoofdstuk 5 van het teckel boek gaan over het hebben en kopen van een teckel. Weten wat je te wachten staat als je een teckelpup koopt, is een belangrijke stap om een verantwoord huisdierbezitter te zijn. Of je nu een verantwoordelijke fokker vindt of van plan bent een teckel te adopteren. Het is aan jou om voorbereid te zijn op een energieke en vriendelijke toevoeging aan jouw huishouden. Teckels zijn gevoelig voor schijfproblemen omdat ze een lange rug hebben, dus deze hond is geen goede keuze voor iedereen met veel trappen in huis. Om de rug van de teckel verder te beschermen, mag de hond niet op en van meubels springen en moet zijn gewicht in toom worden gehouden. Dit staat allemaal verder beschreven in het teckel boek.

teckel boek

H6 en H7; Teckel boek – training

Hoofdstuk 6 en hoofdstuk 7 van het teckel boek gaan over training en opvoeden. Als je een hond met persoonlijkheid wilt, kan je soms ook een koppige persoonlijkheid krijgen! Deze kleine pups zijn fel onafhankelijk, en dat kan betekenen dat ze het soms niet met je eens zijn. Ze houden echter echt van genegenheid, dus positieve en op beloning gebaseerde trainingsstijlen zijn het beste voor dit ras. Door hun scherpe reukvermogen kunnen teckelpups een vleugje van iets interessants oppikken en het moeilijk vinden om zich te concentreren. Tijdens de puppytijd gedijen deze honden goed in socialisatieklassen. Hoewel ze klein zijn, hebben teckels regelmatig beweging in en buitenshuis nodig. Een teckel in vorm houden is nuttig voor de opbouw van spieren om hun lange rug te beschermen tegen eventuele blessures. Ze zijn echter niet gebouwd voor grote afstanden, noch voor veel beweging. Dit soort tips en meer kan je lezen in het teckel handboek.

 
boek teckel

Meer informatie?

Hierboven worden een paar hoofdstukken beschreven. Het teckel boek heeft 10 hoofdstukken die allemaal de moeite waard zijn om eens te bekijken als je geïnteresseerd bent in de teckel. 

Pomeriaan boek
Puppy handboek downloaden