Teckel kopen

Wanneer je een teckel wilt kopen moet je goed nadenken voordat je dit doet. Puppykoorts, zoals het vaak wordt genoemd, kan ervoor zorgen dat je dingen over het hoofd ziet zoals ongewenste raskenmerken omdat de puppy die je hebt gevonden gewoon zo schattig is! Ook kan jouw verlangen naar een nieuwe Teckel puppy zo sterk zijn dat u dingen over het hoofd ziet waardoor je eindigt met een ongezonde puppy of erger nog – opgelicht wordt. Bedenk dus goed of je een teckel wilt kopen en waar je dit gaat doen.

Teckel kopen – Vind een fokker

Een andere goede manier om een goede teckel fokker en een teckel te kopen is door rond te vragen voor aanbevelingen. Wanneer een fokker een goede reputatie heeft, krijgen ze het grootste deel van hun werk door mond-tot-mondreclame. Een fokker met een goede reputatie zal zelden reclame maken voor zijn teckels, omdat dat gewoon niet nodig is! Ze fokken slechts een klein aantal pups per jaar en hebben altijd mensen die wachten om ze een goed tehuis te geven. Ze doen dit door een solide reputatie op te bouwen in de teckelgemeenschap. Je kunt om aanbevelingen vragen van vrienden en familie die teckels bezitten. Of als er een lokale teckel Facebookgroep is, is dat ook een goede plek om te beginnen met het kopen van een teckel.

teckel kopen

Teckel online kopen

Er zullen altijd teckelpups online worden geadverteerd om te kunnen kopen. Het probleem is dat het heel moeilijk is om de goede van de slechte fokkers te onderscheiden. Goede fokkers adverteren online. Maar er is ook een grote kans dat de fokker geen goede reputatie heeft en dat de puppy niet is gefokt onder ethische, welzijnsgerichte omstandigheden. Daarom moet je onderzoek doen en alles controleren wat je wordt verteld. Advertenties met het kopen van teckels kunnen erg overtuigend overkomen, maar er zijn veel criminelen en bedrieglijke mensen daarbuiten.

Adopteer een teckel via een hondenasiel

Je hoeft geen teckel puppy te kopen, je kunt ook een teckel adopteren via een hondenasiel. Er zijn zoveel teckels die een nieuw tehuis zoeken. Misschien is hun eigenaar overleden of zijn hun familieomstandigheden veranderd en kunnen ze helaas niet meer verzorgd worden. Dus informeer bij jouw plaatselijke hondenasiel of zet jouw naam op de wachtlijst. Adoptie is een geweldige optie die zowel voor de teckel als voor het gezin waarin hij terechtkomt de moeite waard kan zijn. In Nederland en BelgiĆ« zal het moeilijker zijn om te adopteren, omdat er maar heel weinig teckels beschikbaar zijn. In Duitsland zijn er echter veel teckels die op zoek zijn naar een nieuwe liefdevolle familie waardoor je makkelijker een teckel in Duitsland koopt dan in Nederland en BelgiĆ«. 

Hoe vind je een goede teckelfokker?

Wanneer je klaar bent om een Teckel puppy te kopen, is de eerste stap het vinden van een goede, gerenommeerde fokker. Dit is een fokker die veel kennis heeft van teckels en die elk jaar maar een klein aantal gezonde pups fokt. Goede fokkers geven om de gezondheid en het welzijn van hun teckels, in tegenstelling tot volume en winst. Hierdoor is het verstandig een teckel te kopen bij een goede teckel fokker en verder te kijken wanneer je een teckel vindt op een plek waar je je niet helemaal comfortabel bij voelt. 

kopen teckel

Wat zijn de tekenen van een slechte teckelfokker?

Er zijn een aantal duidelijke en voor de hand liggende rode vlaggen waar je op moet letten bij het kopen van een teckel puppy. Je kunt deze tekenen zien wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar teckel puppy’s om te kopen. Ze kunnen ook aan het licht komen wanneer je met de fokker praat of wanneer je de puppy persoonlijk gaat bezoeken. Er zijn zoveel slechte fokkers en criminelen daarbuiten, dus doe je onderzoek en controleer alles wat je wordt verteld. Als je het mis hebt, kan dat betekenen dat je puppy gezondheids- of gedragsproblemen heeft, waardoor je gebroken hart en hoge kosten kan hebben. Dus, als je gevoel je zegt dat er iets niet klopt, loop dan weg. Ga geen teckel kopen om te proberen de puppy te ‘redden’, want dit wakkert de handel alleen maar aan.

Hoe onderzoek je een teckelfokker?

Wanneer je een teckelfokker hebt gevonden waar je er 1 kan kopen, moet je deze onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze geloofwaardig zijn. Zoek meer uit over de teckelfokker. Google de teckelfokker en zoek naar recensies. Controleer alles wat je verteld wordt door de fokker. Kijk en luister naar tekenen van goed en slecht fokken. Bezoek de teckelfokker op hun landgoed. Google de teckelfokker en zoek naar opmerkingen en recensies. Het is altijd goed om de teckelfokker te googelen en te kijken of er opmerkingen of recensies online staan. Dit kan je een idee geven of mensen tevreden waren met de teckel puppy die ze bij die fokker kochten.

De fokker zal je ook vragen stellen

De teckelfokker zal jou ook vragen stellen wanneer je komt om een teckel van de fokker te kopen. En dit is alleen maar een goed teken. Hij zal willen weten of je ervaring hebt met teckels, welke regelingen je getroffen hebt als je werkt, of je andere honden of katten hebt, of je kinderen hebt, of je een tuin hebt – dat soort dingen. Maak je geen zorgen over de vragen die de fokker je stelt. Het is alleen maar om er zeker van te zijn dat de pup naar een goed tehuis gaat. En zo weet je ook of de fokker waar je je teckel wilt kopen een goede fokker is. 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de teckel zodat je optimaal voorbereidt bent wanneer je een teckel koopt, klik dan hier om naar het handboek over de puppy te gaan. 

Pomeriaan boek
Puppy handboek downloaden