Teckel fokkers

Als je overweegt een teckel te nemen, moet je wat onderzoek doen naar de verzorging en gezondheidsbehoeften van dit ras en welke teckel fokkers er in Nederland, België en Duitsland zijn. Teckels zijn relatief onderhoudsarme honden, maar ze hebben een aantal specifieke behoeften die je moet weten voordat je er een adopteert. Teckels zijn lief, trouw, intelligent en zeer wilskrachtig. Hun grote persoonlijkheid kan het een uitdaging maken om ze op te voeden en te trainen, dus je moet ervoor zorgen dat jouw persoonlijkheid en de natuurlijke eigenschappen en het temperament van het ras goed bij elkaar passen, zodat je de beste ervaring met jouw teckel kunt hebben. Voor je naar de fokker gaat om een teckel te halen, houd rekening met een aantal zaken die we in dit blog gaan behandelen.

Teckelverzorging en gezondheid fokker

Vraag jezelf af of jouw levensstijl samengaat met het hebben van een teckel, voor je de auto instapt naar de fokker. Helaas krijgen veel mensen een hond of een puppy om de verkeerde redenen, we weten hoe schattig teckels kunnen zijn, dus je zou in de verleiding kunnen komen om er een te nemen omdat ze er schattig uitzien en niet nadenken over de inzet en verantwoordelijkheid van het hebben van een hond. Het zijn levende wezens die zorg, aandacht en geduld nodig hebben. Je moet dus evalueren of jouw levensstijl je in staat stelt om de tijd en middelen te hebben om voor een hond te zorgen. Als je bijvoorbeeld lang werkt, moet je nadenken over wie er voor de hond zal zorgen terwijl je weg bent. Honden kunnen prima een paar uur alleen gelaten worden, maar als je het grootste deel van de dag weg bent, dan moet je iemand hebben die goed voor de hond kan zorgen. Je kunt rekenen op bereidwillige familieleden om deze verantwoordelijkheid te delen. Zorg dat je dit op een rijtje hebt voor je een teckel fokker bezoekt.

teckel fokker

Jouw teckel heeft tijd nodig om zich aan te passen

Wanneer je jouw teckel voor het eerst mee naar huis neemt vanaf de fokker, zal hij of zij wat tijd nodig hebben om aan de nieuwe omgeving te wennen. Geef jouw teckel wat ruimte en tijd om het huis te verkennen en zich op zijn gemak te voelen. Alle teckels hebben een basistraining in gehoorzaamheid nodig. Als je een puppy heeft geadopteerd, moet hij of zij dingen leren als zindelijkheidstraining en manieren. Als je een volwassen teckel hebt geadopteerd, kent hij of zij misschien al enkele basiscommando’s, maar heeft hij of zij toch nog enige gehoorzaamheidstraining nodig. Vraag de fokker naar wat de teckel al kan en niet kan.

Jouw teckel heeft beweging nodig

Teckels zijn actieve honden en ze hebben veel beweging nodig. Laat jouw teckel meerdere keren per dag uit en zorg voor voldoende speelgoed en activiteiten om hem of haar bezig te houden. Jouw teckel heeft regelmatig verzorging van de dierenarts nodig. Alle teckels moeten regelmatig naar de dierenarts voor controle en vaccinaties. Wees bereid om jouw teckel minstens één keer per jaar naar de dierenarts te brengen. Een teckel fokker zal alle medische gegevens overdragen. Daarna is het aan jou.

Zorg ervoor dat je je aan een schema kunt houden

Honden hebben routine nodig. Je moet ze dagelijks één of twee keer per dag uitlaten en elke dag wat tijd uittrekken voor korte trainings- en speelsessies. Dit zal helpen een sterke band te ontwikkelen tussen jou en jouw hond en maakt jouw leven en dat van jouw hond zoveel gemakkelijker en aangenamer. Honden, vooral teckels, die zich vervelen of lichamelijk en geestelijk te weinig gestimuleerd worden, zullen zich waarschijnlijk misdragen en kunnen de dingen in huis gaan vernielen. Als je denkt dat jij je kunt inzetten om dagelijks te oefenen en te spelen met jouw teckel, dan is dit ras misschien een goede match voor je. Een goede fokker zal ook beoordelen of jij een teckel een goed leven kan bieden.

Bereid zijn tot zindelijkheidstraining

Honden moeten zindelijk worden en dat vergt tijd, geduld en consistentie. Als je niet bereid bent het werk te doen dat nodig is voor de zindelijkheidstraining, moet je geen teckel van een fokker nemen. Teckels zijn gevoelig voor bepaalde gezondheidsaandoeningen. Zoals alle rassen zijn teckels vatbaar voor bepaalde gezondheidsaandoeningen. Deze omvatten tussenwervelschijfziekte, de ziekte van von Willebrand en epilepsie. Vraag het asielpersoneel naar de gezondheid van de hond waarin u geïnteresseerd bent, en of ze informatie hebben over de ouders of grootouders van de hond. Als je een teckel adopteert, wees dan voorbereid op een levenslange verbintenis van zorg en aandacht. Dit ras is niet voor iedereen weggelegd, maar als je bereid bent er werk van te maken, zal je beloond worden met een trouwe en liefdevolle metgezel. Houd dus rekening met deze zaken voor je de teckel fokker bezoekt.

Pomeriaan boek
Puppy handboek downloaden