Teckel voerbak

Je denkt misschien dat een teckel voerbak gewoon een voerbak is, maar ze zijn niet allemaal gelijk. Verschillende hondenkommen hebben verschillende functies, en sommige zijn beter dan andere. Er zijn veel verschillende soorten teckek voerbakken die je kunt kopen, zoals een gietijzeren bak, een hoge bak of een bak voor de ruwharige teckel. Het kan moeilijk zijn voor honden eigenaren om te bepalen welke soort geschikt is voor hun hond. Bij het winkelen voor een voerbak zijn enkele overwegingen kosten, stijl, veiligheid, doel, duurzaamheid en gemak van het schoonmaken. Als je erover nadenkt, is de voerbak van jouw teckel een belangrijk onderdeel van zijn basisvoedingsgezondheid. 

Soorten materialen voerbak teckel

Keramiek, roestvrij staal of gietijzer worden algemeen beschouwd als de veiligste keuzes voor teckel voerbakken. Ze zijn milieuvriendelijk, gemakkelijk schoon te maken en vaatwasmachinebestendig. Plastic voerbakken moeten absoluut vermeden worden voor teckels; ze zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar kunnen ook schadelijk zijn voor uw hond. Jouw hond kan gemakkelijk op het plastic kauwen of krassen, waardoor bacteriën zich kunnen ophopen. Roestvrijstalen kommen worden beschouwd als de meest duurzame, zijn gemakkelijk schoon te maken en relatief licht. Schuine voerbakken zijn goed voor teckels die te snel eten – het schuine ontwerp zorgt ervoor dat het voer geconcentreerd blijft op de bodem, waardoor wordt voorkomen dat honden zich overeten en een indigestie krijgen. Deze teckel voerbakken zijn niet alleen geweldig voor jouw pups, maar zijn ook een stijlvolle aanwinst voor jouw huis.

Bekijk hier de bestverkochte teckel voerbakken op Bol.com.

teckel voerbak

Verhoogde hondenkommen

Verhoogde teckel voerbakken werden ooit aanbevolen om bloat, ook wel maagdilatatie volvulus genoemd, te voorkomen. Bloat is een dodelijke aandoening waarbij verstoppingen, gas en/of stress de maag van de hond kunnen doen verdraaien of omklappen, waardoor zowel de ingang als de uitgang van de maag worden afgesloten. Dit resulteert in pijn, kokhalzen, verminderde bloedtoevoer en het onvermogen om gas of maaginhoud te laten ontsnappen. Ook kan het snel leiden tot shock en de dood als er geen levensreddende medische interventie plaatsvindt. Oorspronkelijk werd gedacht dat een verhoogde teckel voerbak in staat stelde te eten zonder zoveel lucht in te slikken, en daardoor minder gas te laten ontsnappen. Waardoor ten minste één van de factoren die tot bloat bijdragen, werd verminderd. Er werden destijds geen studies of tests uitgevoerd om dit voordeel vast te stellen. De meeste bewijzen voor de verminderde luchtopname bij verhoogde teckel voerbakken waren anekdotisch.

Teckel voerbak voor op reis

Voerbakken voor op reis met jouw teckel zijn een geweldige manier om voedsel en water mee te nemen voor een autorit, reis naar het park, vakantie, of een andere excursie. Ze zijn meestal gemaakt van polyester of een soortgelijke stof met een plastic of nylon voering. Hoewel sommige zijn speciaal ontworpen uit meer rigide materialen. De kommen kunnen worden opgevouwen of ingeklapt tot kleinere afmetingen zodra ze leeg zijn, waardoor ze gemakkelijk draagbaar zijn. Teckel voerbakken voor op reis zijn niet erg duur en zeker de moeite waard als jr graag met jouw hond op stap gaat.

voerbak teckel

Siliconen teckel voerbak

Als je op zoek bent naar een draagbare teckel voerbak, maar deze niet nodig hebt om voedsel in te bewaren, is een opvouwbare siliconen kom een zeer handig item. Deze kommen vouwen samen tot een plat ontwerp en openen op een accordeon-achtige manier, waardoor ze enigszins in hoogte verstelbaar zijn. Vele hebben clips zodat je de samengevouwen kom aan een zak of riemlus kunt vastmaken. Siliconen teckel voerbakken kunnen voedsel of water bevatten, zijn vaatwasmachinebestendig en relatief duurzaam. Natuurlijk kan een hond een siliconen kom gemakkelijk vernielen. Het is het beste om deze teckel voerbakken op te ruimen wanneer ze niet worden gebruikt.

Langzaam leren eten

Teckels eten vaak snel en ook te snel voor hun maag aan het eten te laten wennen waardoor een slow feeder kopen een goede teckel voerbak optie is. Slow Feed kommen zijn uniek ontworpen om honden langzamer te laten eten. Ze zijn meestal voorzien van ribbels of andere structuren die de hond dwingen kleinere hapjes per keer te nemen. Door langzamer te eten kan jouw hond beter van de maaltijd genieten en daarna minder honger hebben. Deze slow feeder teckel voerbakken zijn vaak gemaakt van plastic, maar sommige zijn ook van roestvrij staal of van gietijzer.