Teckel bench

Je hebt net een nieuwe teckel in huis gehaald. Misschien een puppy, een oudere hond, of een volwassene. Op jouw lijst van benodigdheden staat een Teckel bench. Je hebt iedereen horen praten over het belang van bench training, maar waar moet je beginnen als het gaat om het kiezen van de juiste bench voor jouw teckel? In dit artikel lees jij over de belangrijkste punten om te overwegen bij het kiezen van de beste bench voor jouw teckel. Elke teckel en situatie is anders, dus wees niet bang om jouw opties af te wegen om te beslissen wat voor je het beste is. 

Draad bench voor teckel

De eerste grote beslissing die je moet nemen bij de aanschaf van een bench voor jouw teckel is of je voor een plastic of draad bench moet kiezen. Hoewel sommige baasjes de voorkeur geven aan een plastic bench, zijn er verschillende voordelen aan het kiezen van een bench van draad. Kooien van draad zorgen voor een meer open ervaring voor jouw hond. In plaats van zich opgesloten te voelen, heeft jouw hond beter zicht. Je kunt een draad teckel bench echter ook afdekken met een laken of deken als jouw hond behoefte heeft aan rust en privacy. Draadbenches voor teckels hebben meestal twee deuren; één aan de voorkant en één aan de zijkant. Met deze twee opties kan je de bench op de perfecte plek in jouw huis zetten. Draad benches voor teckels zijn over het algemeen kauwvrij. 

teckel bench

Plastic bench teckel

Plastic teckel benches zijn niet de beste voor ventilatie. Luchtstroming is uiterst belangrijk voor uw hond, vooral in warme en vochtige klimaten. Terwijl plastic benches groot en onhandig kunnen zijn, zijn de meeste draad benches gemakkelijk in te klappen, waardoor ze gemakkelijk op te bergen en mee te nemen zijn. Als je een kleine hond hebt die angstig is, of een teckel die een zware kauwer is, kunnen ze gemakkelijk een plastic bench kapot kauwen of breken. Benches van draad vereisen veel minder onderhoud dan plastic teckel benches. Omdat plastic een poreus materiaal is, kan het gemakkelijk bacteriën en ongewenste geuren bevatten.

Plastic kratten zijn niet de beste voor ventilatie. Luchtstroming is uiterst belangrijk voor jouw hond, vooral in warme en vochtige klimaten. Terwijl plastic benches groot en onhandig kunnen zijn, zijn de meeste draad benches voor de teckel gemakkelijk in te klappen, waardoor ze gemakkelijk op te bergen en mee te nemen zijn.

Welke maat hondenbox heb ik nodig?

De bench van jouw teckel moet groot genoeg zijn om comfortabel te kunnen zitten, staan, liggen en zich om te draaien. Als jouw hond nog in de groei is, schaf dan een maat aan waarin hij past als hij groter wordt. Maar let op als je jouw hond zindelijkheidstraining geeft: omdat de bench groter is, kan hij zijn behoefte achterin doen en heeft hij nog ruimte om te gaan liggen zonder in de troep te gaan zitten. Om onjuiste uitwerpselen te voorkomen, kan je een deel van de bench afsluiten. Op die manier kan jouw pup zich niet terugtrekken in één deel van de teckel bench.

bench teckel

Wat niet te doen

Gebruik de bench nooit als straf voor jouw teckel. Bied de bench aan als een plek waar jouw hond veiligheid kan zoeken. Als je het als een negatief middel gebruikt, zal jouw hond er bang voor worden en er niet meer in willen. Puppy’s moeten niet langer dan een paar uur in de bench blijven. Puppy’s kunnen hun blaas niet langer dan dat onder controle houden. Hetzelfde geldt voor volwassen honden die zindelijk worden gemaakt dus houdt hier rekening mee. Langdurig opgesloten zitten in een bench kan leiden tot depressie en angst. Uiteindelijk moet je de bench van jouw teckel zien als een hol. Net zoals je niet jouw hele leven in één kamer van jouw huis doorbrengt, zou jouw pup niet al zijn tijd in de bench moeten doorbrengen. Bekijk hier de bestverkochte benches voor teckels op Bol.com.