Teckel voer

In dit blog alles over geschikt voer voor jouw teckel. De teckel is een van de meest toegewijde hondenrassen die u zult tegenkomen, vol geestdrift en intelligentie. Jouw hond verdient uw toewijding terug, en dat kun je laten zien door hem het beste hondenvoer voor teckels te geven. Wij helpen je te leren waar je op moet letten. Hoewel hij er misschien niet zo uitziet, stammen de voorouders van jouw teckel af van de wilde wolf. Hoewel er duizenden jaren tussen hen liggen, kan je veel leren over jouw hond uit zijn evolutie, vooral als het gaat om zijn voeding. Voer is belangrijk voor de gezondheid van jouw teckel.

Hoe zit het met voer voor teckel puppy’s?

Het voer van de puppy teckel verschilt erg met die van de volwassen hond. Puppy’s hebben een hogere concentratie eiwitten en calorieën nodig dan volwassen honden wat je bijvoorbeeld bij Royal Canin kunt vinden. Een hoge eiwit- en calorie-inname is vooral belangrijk voor teckelpups jonger dan 6 maanden, omdat dit de periode is waarin ze het snelst groeien. Hoogwaardige eiwitten zijn essentieel om de aminozuren te leveren die uw puppy nodig heeft om sterke, gezonde spieren te ontwikkelen. Dierlijke vetten leveren meer calorieën per gram dan eiwitten, dus zijn ze de belangrijkste energiebron in voer voor jouw teckel puppy.

Bekijk hier het bestverkochte teckel voer op Bol.com.

teckel voer

Wat met voer voor senioren teckels?

Als jouw Teckel ouder wordt en zijn metabolisme vertraagt, moet je je zorgen maken over zwaarlijvigheid en voer. Het teckelras is gevoelig voor hypothyreoïdie, een ziekte die zich meestal voordoet tussen de 1 en 3 jaar, maar waar uw hond tot op hoge leeftijd last van kan hebben. Jouw senior teckel heeft misschien niet zo veel calorieën nodig, maar hij heeft nog steeds veel eiwitten nodig om de magere spiermassa te behouden. Senior Teckels kunnen ook baat hebben bij meer natuurlijke bronnen van glucosamine en chondroïtine in hun voeding (zoals kippenmeel) om hun ouder wordende botten en gewrichten te ondersteunen. Oudere teckels kunnen ook gebitsproblemen hebben. Natvoer zoals dat van Royal Canin of vers teckel voer kopen is makkelijker te kauwen en bevat vaak minder koolhydraten, wat kan bijdragen aan gebitsproblemen.

Vrije voeding of op schema?

Je kan jouw teckel op verschillende manieren voer geven afhankelijk van wat voor jou de favoriete manier is. Als je jouw teckel van vrije voeding op geplande voeding omschakelt, kan het zijn dat hij tussen de maaltijden door jankt, blaft of op een andere manier klaagt. Ten eerste, wees je bewust van welk gedrag je afdwingt/beloont. Leer jouw teckel dat slecht gedrag geen eten oplevert. Het is belangrijk om een overgang te maken als je jouw hond verandert van vrije voeding naar een vast voedingsschema. In het begin zullen ze waarschijnlijk niet blij met je zijn, maar geduld loont. Wanneer jouw pup dit gedrag vertoont, richt dan zijn aandacht ergens anders op om jezelf wat rust te gunnen tot het volgende teckel voer moment.

voer teckel

Hoe doe je dit

Wanneer je in het begin overschakelt van vrije voeding naar gepland teckel voer, kan je ook overwegen om de hoeveelheid voer die jouw hond op een dag zou moeten eten te delen door 4. Geef ze 4 keer per dag te eten, de eerste maaltijd op het vroegste tijdstip dat je wilt voeren, de laatste maaltijd op het laatste tijdstip dat je wilt voeren, en zet de andere twee ertussen. Na een paar weken kan je het voer verdelen over drie maaltijden en dan uiteindelijk alleen de twee maaltijden op de gewenste etenstijden. Als jouw hond je te vroeg wakker wil maken om te eten, kan je proberen een alarm in te stellen voor de voedertijden. Geef jouw teckel alleen je favoriete voer als het alarm afgaat en uiteindelijk zal hij leren dat hij pas eet als het alarm afgaat.