Teckel riem

Het is van vitaal belang een tuigje met riem te kopen voor jouw Teckel die hun tere nek vermijdt. Die past bij die schattige worst rug en toch strak genoeg zit rond hun magere taille. Teckels hebben ook vaak schattige omgedraaide voeten. We weten dat ze er schattig uitzien, maar het betekent wel dat hun ellebogen strak tegen hun lichaam aanzitten. Harnassen schuren hier vaak als gevolg van tegenaan. Teckels kunnen ook lijden aan een tussenwervelschijfaandoening. Het is dus van vitaal belang dat jouw teckel een goede riem draagt als je gaan wandelen. Om zo de belasting op hun nek en rug door het trekken aan een halsband tot een minimum te beperken. 

Kan ik erop vertrouwen dat mijn teckel aan de lijn loopt?

Je kunt een teckel nooit 100% vertrouwen om zonder riem buiten te zijn. Teckels zijn van nature jachthonden. Ze kunnen wegrennen als ze een geur opvangen of een eekhoorn of kat in de buurt zien. Dat wil niet zeggen dat alle teckels zullen wegrennen als ze een harig dier zien. Sommige zijn gehoorzaam genoeg om naar je commando’s te luisteren. Je moet er alleen zeker van zijn dat je jouw teckel kunt vertrouwen en dat hij goed getraind is voordat je het zelfs maar overweegt. Laat jouw teckel echter onaangelijnd in de buurt van een weg lopen. Teckels hebben heel weinig gevoel voor de weg en kunnen gewond raken of een ongeluk veroorzaken. Als je besluit jouw teckel zonder riem te laten lopen, kan je het beste naar een omheind park of hondengebied gaan. Zodat jouw teckel veilig opgesloten is. 

teckel riem

Teckel riem – Op pad en andere honden ontmoeten

Het is belangrijk om een goede teckel riem te kopen voor jouw Teckel. Naast de redenen die hierboven zijn aangegeven zijn teckels ook wel eens bang. Teckels zijn kleine honden die bang kunnen worden of misschien zelfs aangevallen door grotere honden in het park. Natuurlijk zullen niet alle honden een gevaar zijn of agressief zijn tegen jouw teckel. Maar sommige honden kunnen hem bang maken door over hem heen te springen of een beetje te ruw te spelen. Jouw teckel kan ook graag naar andere honden in het park rennen om ze te begroeten. Het probleem is dat je nooit kunt zeggen hoe de andere hond zal reageren. Je moet wel voorzichtig zijn in de buurt van andere honden omdat ze misschien niet zo vriendelijk zijn als je teckel is. Hierom is het goed om jouw teckel dicht in de buurt te hebben doormiddel van een kwalitatieve riem (volg link voor bestverkochte riemen op Bol.com).