Nederlandse teckel club

Ken je de Nederlandse teckel club? Ben je gepassioneerd door het ras van jouw hond? Ooit overwogen om lid te worden van jouw plaatselijke rasvereniging? Het kan intimiderend aanvoelen om lid te worden van een rasvereniging. Echter, deze lokale afdelingen van de nationale rasverenigingen, of ouderclubs, zijn gevuld met hondenliefhebbers net als jij. Meedoen is een geweldige manier om nieuwe plaatselijke vrienden te maken en informatie te krijgen over leuke rasspecifieke evenementen en trainingsmogelijkheden bij jou in de buurt. Leden van rasclubs zetten zich in voor de opvoeding, training, verzorging en het algemene welzijn van dat ras. Onder de leden van rasclubs bevinden zich vaak deskundigen die graag advies geven. Betrokken raken is een geweldige manier om meer te leren over jouw hond, maar ook over de geschiedenis en de toekomst van jouw ras. De Nederlandse teckel club organiseren ook vaak uitstapjes en evenementen die heel leuk kunnen zijn voor honden en mensen.

Rasverenigingen

Er zijn veel rasverenigingen zoals de Nederlandse teckel club in Nederland, België en Duitsland te vinden. Hoewel rasverenigingen steeds actiever worden op sociale media, zijn veel eigenaren niet op de hoogte van actieve clubs in de buurt. De Nederlandse teckel club is een goede plek om te beginnen. Van daaruit kan je officiële clubs bij jou in de buurt vinden en erheen navigeren. Clubs hebben vaak een website met informatie over hoe je lid kunt worden, of een e-mailadres dat je kunt bereiken voor specifieke vragen. Jouw plaatselijke club in Nederland, België of Duitsland kan een sociale-mediapagina hebben waar aspirant-leden of leden lid van kunnen worden om in contact te blijven, vragen te stellen en contact te leggen over bijeenkomsten en komende evenementen. 

nederlandse teckel club

Waarom lid worden

Zelfs als je nooit van plan bent om in de concoursring te stappen, kan betrokkenheid bij de lokale afdeling van de Nederlandse teckel club veel steun bieden. Er zijn misvattingen onder eigenaren dat het hebben van een showhond nodig is om betrokken te raken bij een rasvereniging. Een andere mythe is dat rasverenigingen elitaire geheime genootschappen zijn, maar dat is absoluut niet waar. Rasverenigingen zijn er in overvloed met mensen uit alle lagen van de bevolking die zich inzetten voor het behoud en de ondersteuning van hun geliefde ras. In wezen zetten rasverenigingen zich in om ervoor te zorgen dat de gezondheid en de toekomst van rassen behouden blijft. Bent u geïnteresseerd in training of wilt u meer weten over het werk waarvoor uw hond oorspronkelijk is gefokt? Rasverenigingen zijn de perfecte plaatsen om meer te leren over prestatiesporten en trainingsseminars. Ze verwelkomen en hebben mensen met een huisdier net zo hard nodig als leden die elk weekend naar hondenshows gaan. In feite hebben veel evenementen die rasverenigingen organiseren niets te maken met de wedstrijdring.

Onderwijs en ondersteuning

Een van de belangrijkste taken van de Nederlandse teckel club is het behoud van hun ras, het bevorderen van verantwoord fokken en eigendom, en het geven van nauwkeurige en eerlijke voorlichting over het ras aan toekomstige eigenaren. Het belangrijkste wat onze club doet is het promoten van verantwoord fokken en het verstrekken van informatie aan potentiële pupkopers. Clubs zijn een uitstekende manier om alles te vinden, van verzorgingstips tot specialisten die bekend zijn met unieke raskenmerken. Ze kunnen ook ondersteuning bieden bij alles van training tot meer rasspecifieke gedragskenmerken. Ook kan je bij de Nederlandse teckel club informatie krijgen over een herplaatsing of wanneer je een teckel herplaatsing wil doen. Voor tips over de teckel kan je ook terecht bij het handboek voor de teckel. 

Pomeriaan boek
Puppy handboek downloaden