Teckel drinkbak

Een teckel drinkbak is gewoon een standaard kom, toch? Helaas is dat niet het geval. In 2012 heeft Petco een terugroepactie gehouden voor roestvrijstalen voerbakjes die radioactief waren.  Dit zou ook zo maar eens in Nederland en België kunnen gebeuren. De drinkbak van jouw teckel is een cruciaal product, omdat hij of zij er zijn of haar hele leven lang meerdere keren per dag uit zal eten en drinken. Het is duidelijk dat de gezondheid van jouw teckel in gevaar kan komen als je de verkeerde drinkbak koopt, maar wat maakt de beste drinkbak voor jouw teckel?

Plastic drinkbak teckel

Deskundigen zijn het erover eens dat plastic de slechtste optie drinkbak is die je kunt kopen voor jouw teckel. Sommige soorten plastic bevatten chemicaliën die hormonen lijken na te bootsen. Als ze worden ingeslikt, kunnen ze de hormoonhuishouding van het dier verstoren, wat kan leiden tot een aantal negatieve gevolgen voor de gezondheid. Bovendien maakt plastic diepe krassen die bacteriën kunnen herbergen en bijna onmogelijk schoon te maken zijn. Veel huisdieren die uit plastic voerbakken eten, krijgen last van kinacne en irritatie rond de snuit. Als dit gebeurt, is het eerste wat dierenartsen aanraden: “gooi je plastic bakken weg!” Bespaar jezelf de moeite en het risico door het volledig te vermijden en koop een drinkbak voor je teckel van ander materiaal.

teckel drinkbak

Keramiek drinkbak teckel

Keramiek is over het algemeen een betere optie voor teckel drinkbakken dan plastic, maar heeft zijn eigen problemen. Keramiek is relatief zwaar in vergelijking met andere materialen, wat voor sommigen een probleem kan zijn. Het is ook veel minder duurzaam. Eén val of stoot kan uw keramische kom afbreken, barsten of verbrijzelen, waardoor hij niet langer veilig is voor gebruik. De glazuren die gebruikt worden om keramiek te coaten bevatten van oudsher lood, een zeer giftig en gevaarlijk zwaar metaal. Jammer genoeg is lood nog steeds niet uit alle keramische glazuren verwijderd. Toch kan keramiek voor sommigen een redelijke optie zijn. Als u een hondenbak van keramiek wilt, zorg er dan voor dat er duidelijk op staat dat het gemaakt is met een loodvrij glazuur. Houd er ook rekening mee dat keramiek alleen schoon kan worden gehouden als de coating intact blijft dus let hierop met de drinkbak voor je teckel.

Roestvrij stalen teckel drinkbak

Vrijwel iedereen is het erover eens dat roestvrij staal de beste optie is voor drinkbakken voor teckels en eigenlijk elk huisdier. Het is zeer duurzaam (zal niet barsten of breken als het valt), relatief licht en gemakkelijk te dragen, en gemakkelijk schoon te maken. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat roestvrij staal een zeer algemene term is, net zoals biefstuk een algemene term is. Het is verstandig om te weten of je filet mignon of flank steak krijgt. Let hiermee op wanneer je een roestvrijstalen drinkbak voor jouw teckel koopt.