Teckel beeld

Een teckel beeld hebben is leuk, ook als je geen teckel hebt. Over het algemeen worden teckels gekenmerkt door een onmiskenbaar slank, langgerekt lichaam met een lange snuit, korte gebogen gespierde poten en lange, flaporen. Het ras is laag en dicht bij de grond. Hun huid is strak en rekbaar en heeft niet veel rimpels. Ze komen voor in een enkele of dubbele vacht, in een verscheidenheid van kleuren zoals zwart, chocolade, fawn, grijs of rood, en kunnen een tan of crèmekleurige aftekening hebben zoals vlekken en gevlekte patronen. Teckels zijn jachthonden die werden gefokt voor de jacht op dassen en andere dieren die zich in tunnels ophouden, konijnen en vossen. Jagers gebruikten zelfs groepen teckels om wilde zwijnen op te sporen. Teckel beelden kan je vinden in veel verschillende soorten zoals vachtsoort of materialen zoals beton, brons en hout. Ook de kleur van het teckel beeldje kan je vaak bepalen. 

Verschillende soorten teckel beelden 

Teckels zijn er in drie variëteiten: kortharig, ruwharig en langharig. In de Nederland zijn teckels ofwel miniatuur (11 pond en minder als volwassene) of standaard (meestal tussen 16 en 32 pond als volwassene). Als jouw teckel tussen 11 en 16 pond weegt, wordt hij een tweenie teckel genoemd omdat deze grootte tussen twee maten in valt. Ongeacht hun grootte zijn teckels een heerlijke aanvulling voor elk gezin, en daarom staan ze sinds de jaren 1950 bovenaan de lijst van meest populaire honden. Dit is terug te zien in de beelden die je kunt kopen van de teckel. Je kan de beelden in verschillende groottes en in verschillende vachttypes te kopen. Het is dus mogelijk om wanneer je een teckel hebt precies dezelfde teckel, met dezelfde vachtsoort, dus ruwharig, kortharig of langharig als beeldje in jouw woonkamer of tuin te hebben staan.  

teckel beeld

Houten Teckel beeld

Houten teckel

Dit houten teckel beeld is een geweldig cadeau voor elke liefhebber! Deze kleine schatten gaan voor altijd mee en zijn een geweldige manier om onze teckels te vereeuwigen. Oorspronkelijk werd de teckel (ook wel doxie of worsten hond genoemd) gefokt om ondergronds te jagen. Hij werd geplaatst op roofdieren zoals de das, die in principe superieur zijn aan de teckel. Dit verklaart waarom de teckel ook nu nog een moedig, zelfverzekerd, besluitvaardig en strijdvaardig karakter heeft. Deze teckel beelden zijn van hout gemaakte kunstsculpturen van het ras van jouw huisdier, die kunnen worden tentoongesteld in jouw huis of kantoor. Ze kunnen gebruikt worden als gespreksonderwerp op de koffietafel, of gegeven als een ongelooflijk geschenk voor dierenliefhebbers. Ze kunnen ook worden gebruikt als een gedenkteken om jouw lievelingen die de regenboogbrug hebben overgestoken voor altijd in jouw huis te houden.

Bronzen Teckel beeldje

Bronzen beeldje

Dit mooie teckel beeld met bronzen afwerking zal een mooie metgezel zijn in jouw huis en hij zal geen kik geven. Ideaal om overal neer te zetten. Het materiaal brons kan goed tegen verschillende weersomstandigheden en omdat brons zwaar is kan het ook goed buiten staan als het even minder goed weer is. Het teckel beeldje kan prima buiten blijven staan met een beetje wind of regen. Het kan dus goed gebruikt worden als tuinbeeld. Het is een geweldig cadeau voor elke teckel-/worsthondenliefhebber. Het teckel beeldje zal een mooie toevoeging zijn aan elk huis, terras of tuin.

Teckel beeld inspiratie

Bekijk hier de bestverkochte teckel beelden op Bol.com.