Teckel kam

Niet alle baasjes weten het maar teckels moeten inderdaad verzorgd worden met een kam. Teckels worden gefokt met drie verschillende vachtvariaties, gladharig, langharig en ruwharig. Deze drie verschillende vachten hebben een iets andere behandeling nodig. Ze hebben allemaal een bepaalde vorm van verzorging nodig. Als je je teckel goed verzorgt, wordt je leven op de lange termijn een stuk makkelijker. Het is dus zeker de moeite waard om een verzorgingsroutine met teckel kam aan te leren die bij jou en je viervoeter past.

Gladharige teckels verzorgen met kam

Deze variant van het teckel ras vereist weinig en vaak borstelen met een kam. De reden hiervoor is het gebrek aan grip op hun korte vacht, wat betekent dat vuil en viezigheid zich niet zo gemakkelijk aan het haar hechten. Toch moet je ernaar streven om jouw kortharige teckel 1-2 keer per week te borstelen om een zachte en schone vacht te houden. Probeer de vacht te borstelen met een borstel met zachte haren. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent en alleen datgene uit de vacht haalt wat niet nodig is. Probeer een kam te kopen die speciaal is voor het haar van de teckel. 

teckel kam

Langharige teckel vachtverzorging met kam

Langharige teckels moeten dagelijks geborsteld worden met een teckel kam om klitten en knopen te voorkomen. Het borstelen van jouw langharige teckel verwijdert overtollig vuil dat in de vacht van jouw hond achterblijft en zorgt er ook voor dat die mooie golvende stijl er netjes uit blijft zien. Besteed speciale aandacht aan de gebieden rond de oren en voeten waar lang haar meer geneigd is om te gaan klitten. Kijk of je een kam kunt kopen voor wat langer teckel haar. Bijvoorbeeld via de Bol.com, kammen voor teckels sectie

Verzorging van de ruwharige teckel met kam

Deze variant van het ras is een beetje anders dan de andere omdat ze een dichte ondervacht hebben die ongeveer twee keer per jaar gestript moet worden. Echter, ruwharige teckels moeten meerdere malen per week geborsteld worden om de kwaliteit van hun vacht op peil te houden. Om ervoor te zorgen dat je jouw ruwharige teckel effectief kunt verzorgen, moet je investeren in een goede teckel kam. Je moet de haren in de groeirichting borstelen en ze daarbij lichtjes optillen. Een andere tip voor het borstelen van jouw ruwharige teckel is om voldoende druk uit te oefenen (en toch voorzichtig te blijven) om de huid onder de vachtlagen te bereiken. Op deze manier kan je overtollige dode huid verwijderen en tegelijkertijd de klieren in de huid stimuleren met de teckel kam. Om zo gezonde oliƫn te produceren ten behoeve van de vacht van jouw teckel.