Teckel shampoo

Soms moet je teckel shampoo kopen om jouw teckel te kunnen onderhouden, vooral bij ruwharige teckels. Begint de vacht van jouw teckel er vettig of groezelig uit te zien? Heb je gemerkt dat er een hondengeur in jouw huis hangt? Of misschien heb je jouw pup al een tijdje en vraag je jezelf af of je hem in bad moet doen? Als het al een paar maanden geleden is, is jouw teckel misschien toe aan een bad. Hoe vaak moet je een teckel in bad met shampoo doen? Eens in de drie maanden is meestal voldoende, tenzij jouw ruwharige teckel vies is of stinkt. Laat hem voorzichtig in bad zakken (ondersteun zijn rug), was zijn lichaam met een pH-gebalanceerde teckel shampoo en warm water (vermijd zijn hoofd en oren), en droog hem grondig af.

Moet ik mijn teckel regelmatig in bad doen?

Teckels hoeven maar ongeveer om de drie maanden in bad met speciale teckel shampoo die je kunt kopen. Dit geldt voor kortharige, langharige en ruwharige honden. Als je jouw hond te vaak in bad doet, worden de natuurlijke oliĆ«n die de vacht mooi en glanzend maken weggespoeld, waardoor de vacht en huid droog worden. Er zijn shampoos te koop die superzacht zijn voor de huid van een teckel en die regelmatiger gebruikt kunnen worden, maar normaal gesproken is het niet nodig. Natuurlijk, als je teckel in de modder heeft geravot of in iets heeft gerold waar hij niet in mocht, moet je hem meteen in bad doen. Voor al het andere kun je hem gewoon afvegen met een vochtige doek in plaats van teckel shampoo te gebruiken. 

teckel shampoo

Welke shampoo moet ik gebruiken voor mijn teckel?

Gebruik een speciale teckel shampoo voor jouw teckel – bij voorkeur een natuurlijke, geurvrije shampoo. Je moet de zachtste optie vinden voor de gevoelige huid van jouw teckel. Teckels zijn gevoelig voor huidproblemen, dus je mag nooit agressieve zeep gebruiken om uw teckel te wassen. Gebruik nooit gewone shampoo voor jouw teckel, want die is veel te sterk en de pH-balans is helemaal verkeerd voor honden. Je zult een speciale hondenshampoo moeten vinden die pH-gebalanceerd is. Hondenshampoos zijn heel gemakkelijk te krijgen – ga naar jouw plaatselijke dierenwinkel of bestel online (link naar bestverkochte shampoos voor teckeks op Bol). Zoek er een voor de gevoelige huid, of neem de zachtste, meest natuurlijke teckel shampoo die je kunt vinden.