Teckels en reizen: een gids voor veilige en leuke avonturen

Teckels staan bekend om hun trouw en gezelschap. Om deze reden zijn ze niet alleen een leuk maatje bij je in huis, maar ook de ideale reisgenoot om avontuur mee te beleven. Of het nu gaat om een kort weekend tripje, of om een langere reis naar het verre buitenland: het meenemen van je viervoeter kan je reis nóg leuker maken. In dit artikel bespreken we een aantal handige tips hoe je reis met je teckel gezellig en veilig verloopt, zodat jij en je maatje een leuke reis zullen ervaren. 

Een goede voorbereiding is het halve werk
Voordat je op pad gaat met je teckel, is het essentieel om je goed voor te bereiden ten behoeve van het welzijn van je hond tijdens de reis. Wat zijn voorbereidingen die je kan treffen? Een goede start is om de route van je reis eens goed te bekijken en uit te zoeken wat handige tussenstops zijn om pauzes in te lassen. Ook is het goed om uit te zoeken of de plekken die je wilt bezoeken, honden toelaten of voorzieningen hebben voor honden. 

Belangrijk is dat je hond verder voorzien is van een chip en een herkenbare halsband met een naamplaatje. Op deze manier is je teckel altijd identificeerbaar en makkelijk terug te vinden mocht er iets gebeuren op reis. Tot slot is het verstandig om je hond te vaccineren als je naar het buitenland gaat en altijd de contactgegevens van de dierenarts bij je te hebben.

Veiligheid voorop
Veiligheid van jezelf is niet alleen van belang op reis, ook de veiligheid van je teckel is belangrijk voor een onvergetelijke reis. Ben je van plan om met de auto op reis te gaan? Zorg dan voor goede ventilatie van je auto en gebruik een halsband en een halsband om te voorkomen dat je hond gaat rondlopen in de auto. 

Verder is het belangrijk voor je hond dat hij regelmatig even de auto uit kan om te bewegen, naar de wc te gaan en wat te eten en drinken. Niet alleen als je op pad gaat met de auto, maar ook met andere vervoermiddelen is dit essentieel. Op deze manier kan je ook stress wegnemen van je teckel en ervaart die het minste ongemak van het reisschema. Ook kan je hondensnoepjes kopen om je teckel te belonen, wat kan helpen bij meer rust tijdens de reis.

Ontdekken en genieten op locatie
Eenmaal aangekomen op je bestemming, is het tijd om de omgeving eens goed te ontdekken. Heerlijk wandelen, parken bezoeken en andere manieren van bewegen zijn de uitjes voor iedereen met een hond op reis. hondenspeelgoed uitzoeken om je hond mee bezig te houden kan ook leuk zijn, zodat de hond goed beweegt én plezier heeft. Ook kan de hond zich zo goed vermaken terwijl jij je welverdiende drankje op het terras drinkt.